Norges regjering reagerer på «Den sorte svane»: Krever møte

21/06/2024 19:00

Emma

Nyheter
Foto: TV2
Foto: TV2
Nå reagerer Norge på dokumentaren.

Dokumentaren «Den sorte svanen» har skapt voldsomme ringvirkninger.

Nå også i Norge, hvor den også har blitt vist på TV.

– «Den sorte svanen» gir et rystende innblikk i råskapen som kjennetegner organisert kriminalitet. Det er snakk om hvitvasking, skatteunndragelser og drap som om det skulle gå ned for å kjøpe melk eller brød i en butikk, sier justisminister Emilie Enger Mehl.

– Selv om trusselen fra denne typen kriminalitet er kjent – og også finnes i Norge – er det fortsatt alvorlig å se hvor hverdagslig det ser ut til å være for de kriminelle.

Med direkte henvisning til TV 2-dokumentaren, som har avslørt svindel, hvitvasking og korrupsjon i den danske øvre og nedre verden, har den norske regjeringen derfor innkalt relevante parter til et møte med fokus på økonomisk kriminalitet onsdag morgen.

I en pressemelding kommer det frem at representanter for Økokrim, Skatteetaten, Finanstilsynet, Tollvesenet og Advokatenes Tilsynsråd vil være til stede.

Tirsdag skal også regjeringens storsatsing mot økonomisk kriminalitet behandles i Stortinget.

Samtidig sies det at justisminister Emilie Enger Mehl har vært i kontakt med sin danske kollega Peter Hummelgaard (Det sosialdemokratiske partiet) om etterdønningene av «Den sorte svanen».

– Organisert og økonomisk kriminalitet krysser landegrenser, og jeg har derfor tett kontakt med Danmark og Sverige, sier hun.

"Vi må slå tilbake mot de kriminelle gjennom den raske, koordinerte og effektive gjennomføringen av planene."

Så sent som mandag hadde den danske regjeringen et møte med alle partier i det danske Folketinget om nye tiltak mot økonomisk kriminalitet med utgangspunkt i «Den sorte svanen».

Deretter ble det sagt at nye regninger er på vei.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.