Norsk ferieparadis innfører bikiniforbud: Slik påvirker det deg

14/05/2024 08:33

Sofie

Nyheter
Foto: Takashi Images / Shutterstock.com
Foto: Takashi Images / Shutterstock.com
Brudd på forbudet kan føre til bøter.

Lignano, et populært feriested i Italia, har besluttet å innføre restriksjoner på bruk av badetøy utenfor sine strandområder, ifølge en rapport fra 20 Minuten.

Den nye regelen forbyr badedrakter i offentlige områder utenfor stranden, men gjør unntak for barn under tolv år. Det skriver DinSide.

Initiativet kommer som et svar på lokale innbyggeres klager over turisters upassende atferd. Brudd på dette påkledningsforbudet kan føre til en bot på 25 euro, tilsvarende 291 kroner. For gjentatte overtredelser kan bøten øke til så mye som 500 euro, eller rundt 5832 kroner.

- Menn må ha på seg en T-skjorte med badebukse, mens kvinner må ha en passende topp over bikinien eller badedrakten, skriver avisa.

Liknende reguleringer er også observert i andre italienske feriebyer samt Barcelona, hvor det er ulovlig å kun ha på seg badetøy utenfor strandarealene.

Ifølge en artikkel fra DinSide, risikerer man i Benidorm, Spania, å få en bot på omtrent 13 700 kroner for å bade i sjøen fra midnatt til syv om morgenen.

Det er også regler mot å reservere plass på stranden ved å legge ned håndklær eller sette opp parasoller tidlig, noe som kan medføre en bot på 150 euro, eller omtrent 1700 kroner.