Norsk ferieparadis innfører forbud

02/06/2024 11:12

Henrik R

Nyheter
Foto: SiljeAO / Shutterstock.com
Foto: SiljeAO / Shutterstock.com
En av nordmenns foretrukne feriedestinasjoner har innført flere forbud i kampen mot masseturisme.

Vi nordmenn er et av de mest bereiste folkeslagene i verden. Kanskje skyldes det mangelen på sol og de store mengdene regn vi ofte opplever her hjemme. Det er i hvert fall primært solrike og varme land som Spania, Italia og Hellas som står høyt på listen over nordmenns yndlingsdestinasjoner.

Nå har en av nordmenns favorittdestinasjoner imidlertid innført noen forbud som kan påvirke noen nordmenns sommerferie.

Det er den verdensberømte italienske byen Venezia, som ligger i det nordøstlige Italia, som har innført en rekke forbud i forsøket på å bekjempe masseturisme.

Det skriver BBC.

Venezias kamp mot masseturisme startet faktisk allerede i 2021, da det ble forbudt for cruiseskip å legge til ved kanalbyen.

Senere, i begynnelsen av 2024, innførte byen en såkalt turistskatt på 5 euro i forsøket på å minimere antallet utenlandske turister som besøker byen.

Og det har hjulpet! Besøkstallet i byen med ca. 250 000 innbyggere har nemlig falt, men man forventer at det igjen vil stige til et høyere nivå i løpet av de kommende årene enn det man opplevde i 2019 før pandemien.

I 2019 ble Venezia besøkt av ca. 13 millioner turister, og det sier seg selv at dette har stor innflytelse på en historisk by med ca. 250 000 innbyggere.

Derfor blir det nå innført enda flere tiltak for å bekjempe masseturismen.

Et av tiltakene er at høyttalere fremover blir forbudt i byen. I tillegg vil det heretter være et tak på maksimalt 25 personer når man besøker byen som del av en gruppe.

Disse tiltakene kommer i kjølvannet av at UNESCO i fjor advarte om at Venezia risikerte å ende på en liste over verdensarvsteder som er i fare; blant annet på grunn av overturisme.