Ny Eurovision-avsløring: Joost Klein klaget to ganger på «utrygg atmosfære»

23/05/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Årets Eurovision har vært preget av politiske spenninger og dramatikk.

Det ble spesielt anspent da den nederlandske deltakeren Joost Klein ble diskvalifisert i siste liten etter å ha opptrådt truende mot en av den internasjonale sangkonkurransens kvinnelige fotografer.

Men nå viser det seg at den nederlandske delegasjonen allerede hadde klaget to ganger før hendelsen, om en «utrygg atmosfære» bak kulissene på Malmö Arena.

Det melder det nederlandske mediet AD.

Den nederlandske delegasjonen til Eurovision skal ha klaget både muntlig og senere skriftlig til EBU, forbundet bak Eurovision, om stemningen backstage.

Det er ikke klart hva usikkerheten skal ha bestått i, og en talsperson fra TV-stasjonen AvroTros, som er en del av den nederlandske delegasjonen, nektet å utdype.

Den 26 år gamle deltakeren Joost Klein vakte imidlertid oppmerksomhet tidligere i sangkonkurransen ved å insistere på at den israelske deltakeren Eden Golan svarte på om hun ikke satte alle de andre deltakerne i fare ved sin deltakelse i sangkonkurransen.

Dette fordi det har vært massive demonstrasjoner og kritikk av Israels deltakelse i Eurovision på grunn av landets pågående krig i Gaza.

På grunn av hendelsen med den israelske deltakeren var det derfor flere som knyttet Joost Kleins første mystiske utvisning til hans kritikk av Israels deltakelse.

I ettertid kom det imidlertid frem at han hadde opptrådt truende mot en kvinnelig fotograf som filmet ham mot hans vilje.

Den hendelsen er nå ferdig etterforsket, og Joost Klein kan se frem til en siktelse og en dag i retten.

Den 26 år gamle nederlenderen å avansere til finalen i Eurovision med låten «Europapa», før han ble ekskludert fra lørdagens generalprøver og deretter kastet helt ut.

En talsperson fra den nederlandske TV-stasjonen AvroTros avviser overfor AD at klagene på den utrygge atmosfæren backstage har noen sammenheng med hendelsen som fikk Joost Klein diskvalifisert.

Herunder kan du høre sangen Joost Klein deltok med i Eurovison 2024:

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.