Ny flystreik rammer Europa

10/08/2022 07:15

Emma Sletta

Nyheter
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Mange vil bli berørt av den nye streiken.

En ny flystreik fra Ryanairs kabinpersonale startet mandag 8. August. Flyselskapets spanske kabinpersonale streiker for høyere lønn og bedre arbeidsforhold.

En 24-timers streik fra mandag til torsdag forventes å treffe opptil 1,4 millioner mennesker, eller rundt 130.600 mennesker om dagen.

Streiken forventes å fortsette til 7. Januar 2023, og flyplasser i Valencia, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza, Malaga, Madrid, Barcelona, Palma og Alicante vil alle bli berørt.

Fagforeningsgruppene USO og Sitclpa har støttet streiken.

"Ved at selskapet nekter å lytte til sine ansatte, har vi måttet streike igjen" sa USO-leder Lidia Aransanz.

"Ryanair har fremforhandlet en omfattende avtale som dekker 90 % av våre ansatte over hele Europa. De siste månedene har vi forhandlet om forbedringer av disse avtalene mens vi jobber oss gjennom covid-19-gjenoppbyggingsfasen."

– Disse forhandlingene går bra, og vi forventer ikke omfattende forstyrrelser på våre reiser i sommer. I Spania er vi glade for å ha inngått en felles avtale med CCOO, Spanias største og mest representerte flyforening, og leverer forbedringer for spansk kabinpersonale og forsterker Ryanairs forpliktelse til arbeidsforholdene til sine ansatte, sa en tillitsvalgt for Ryanair i en uttalelse til LADbible i juni.