Ny koronavariant funnet

05/01/2022 08:53

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny koronavariant, er registrert så langt hos 12 personer, er funnet sørøst i Frankrike.

Mens det meste av verden sliter med den smittsomme Omikron-varianten, har en ny variant blitt identifisert i Frankrike. Den nye varianten, som har 46 mutasjoner, regnes som «potensielt bekymringsfull».

Det skriver The Independent.

Den nye B.1.640.2-varianten, kalt IHU, har så langt smittet 12 personer sørøst i Frankrike. Den første saken ble registrert hos en person som har besøkt i Kamerun. Det sier franske forskere i medRxiv.

Eksperter har imidlertid vært raske med å kunngjøre at bare fordi en ny variant er oppdaget, betyr det ikke at den vil være like smittsom som andre varianter - inkludert Omikron.

I sin analyse av virusvarianten fant forskerne 46 mutasjoner som ikke hadde blitt påvist i andre land, og som heller ikke ble indikert som en variant undersøkt av WHO.

Forskerne bak analysen hevder at personen som ble registrert smittet med IHU-varianten er fullt vaksinert. Personen testet positivt etter å ha kommet tilbake fra en tre-dagers tur til Kamerun.

Videre mener de at fremveksten av den nye varianten understreker viktigheten av 'genomisk overvåking'. De mener at deres observasjoner nok en gang beviser «uforutsigbarheten av fremveksten av nye SARS-CoV-2-varianter».

I en lang tråd på Twitter skriver epidemiolog Eric Feigl-Ding at den nye varianten overvåkes for å vurdere hvor smittsomt eller farlig det kan vise seg å være.

– Dusinvis av nye varianter oppdages hele tiden, men det betyr ikke nødvendigvis at de vil være farlige, sier Eric Feigl-Ding.

"Det som gjør en variant mer kjent og farlig, er dens evne til å formere seg på grunn av antall mutasjoner den har sammenlignet med det opprinnelige viruset."