Ny oversikt: Dette er det tryggeste landet å dra på ferie til

24/04/2024 10:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er sikkerhet viktig for deg? Amerikanske Berkshire har kåret verdens tryggeste land å reise til og ta ferie i.

Berkshire Hathaway Travel Protection tiltak hvert år, ifølge Nettavisen, hvilke land det er tryggest å reise til som turist. Dette kan være viktig hvis du reiser alene eller til et tidligere land, ansett som utrygt.

Se hvilke land som topper listen her:

1. Canada

På grunn av lav kriminalitet og strenge våpenlover, topper Canada listen, etter å ha rykket opp fra sjetteplass. Landet er kjent for høy levestandard og politisk stabilitet. Et populært reisemål er Toronto, som regnes som Nord-Amerikas svar på New York.

2. Sveits

Et fredelig land med postkortlignende byer omgitt av Alpene og grønne landskap. Populære reisemål inkluderer Bern, Genève, Lucerne, Zermatt og Verbier. En stor attraksjon er taubanen fra Zermatt til Matterhorn. Landet har rykket opp fra niende til andreplass.

3. Norge

Rapporten trekker frem Oslo som Norges tryggeste by med lavest kriminalitet, som er basert på data fra 2021. Det anbefales å leie bil for å utforske Norges vakre grøntområder. Norge lå på femteplass året før.

4. Irland

Til tross for en sterk alkoholkultur er Irland et av de tryggeste landene å reise til. Landet har noen av verdens vakreste landskap med dramatiske klipper og eldgamle ruiner. The Cliffs of Moher er en av de spektakulære naturopplevelsene.

5. Nederland

Amsterdam er klassifisert som en av verdens sikreste storbyer, og resulterte i en femteplass i år, men byen har mistet topplasseringen fra i fjor.

6. Storbritannia

Det roligere og grønnere livet utenfor byene har hjulpet Storbritannia med å heve seg fra fjortende til sjette plass. Sikkerheten i byene har også forbedret seg med en nedgang på 15 % i kriminalitet innen 2022.

7. Portugal

Portugal ligger på en syvende plass i år. Algarve er et attraktivt område for surfing, vakre grotter og avslapning på stranden.

8. Danmark

Danskene er kjent for å være avslappede og åpne, noe som tilsynelatende fungerer bra. De blir også ofte kåret til verdens lykkeligste mennesker. København fremheves som en ideell by for en weekendtur med mulighet for guidede sykkelturer.

9. Island

Generelt lav kriminalitet, terror og uro i befolkningen. Island tiltrekker seg turister med sine varme kilder, dramatiske landskap og islandshester.

10. Australia

Australia rapporterte 377 drap i 2022, sammenlignet med Chicago som hadde 692 drap samme år. Landet byr på frodig natur, fantastisk dyreliv og et deilig klima.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.