Ny rapport med skrekkelig funn: Politiet lurte kvinner til å ha samleie

02/07/2023 09:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den offentlige etterforskningen, som har pågått i mer enn åtte år, har sett sin første rapport utgitt.

Rapporten fant seks medlemmer av Metropolitan Police som har lurt kvinner til å ha sex.

Hemmelige politienheter lurte kvinnelige aktivister til å ha sex konkluderer en rapport.

Den offentlige etterforskningen på 64 millioner pund, som har pågått i mer enn åtte år, har fått den første rapporten utgitt. Denne første delrapporten ser kun på saker fra slutten av 60-tallet til begynnelsen av 80-tallet.

Den fant at seks medlemmer av Metropolitan Polices SDS lurte kvinner de siktet til å ha sex i løpet av perioden.

Sir John Mitting, leder av undersøkelsen, sa at en "bemerkelsesverdig mengde rapporter" samlet av enhetene fokuserte på politiske grupper som ikke utgjorde noen trussel mot den offentlige orden.

Han skrev: "Spørsmålet er om målet rettferdiggjorde midlene eller ikke... Jeg har kommet til den faste konklusjonen at for en enhet i en politistyrke gjorde den det ikke; og at hvis bruken av disse midlene hadde vært offentlig kjent på tid, ville SDS ha blitt brakt til en rask slutt."

De hemmelige politienhetene spionerte på politiske aktivister og så polititjenestemenn bygge seg inn i organisasjoner, noen ganger årevis av gangen.

Undercover-enheten, kalt "The Hairies" var så hemmelighetsfullt at de fleste andre offiserer ikke visste at det engang eksisterte.

Kampanjegruppen Police Spies out of Lives sier at de hemmelige politienhetene som spionerte på politiske aktivister aldri burde eksistert og undergravet demokratiet.

De ble funnet å ha hatt seksuelle forhold til kvinner uten å avsløre deres sanne identitet og antok navnene på døde barn som dekning uten samtykke fra de etterlatte.

Sir John fant ut at tidlig i 1974 hadde det blitt den "etablerte praksisen" for SDS-undercover-offiserer å bli sendt til Somerset House for å undersøke fødselsdatoen og døden til et barn, slik at de kunne ta på seg navnet som dekning.

Politiledere han avhørte sa at de ikke trodde dette ville påvirke familiene deres fordi de aldri ville finne ut om det, heter det i rapporten.

I mer enn 50 år overvåket SDS og dets etterfølger, National Public Order Intelligence Unit (NPOIU), kontroversielt mer enn 1000 politiske kampanjer og grupper, inkludert foreldrene til Stephen Lawrence, den svarte tenåringen som ble myrdet av rasister i 1993.

Blant dem som jobbet for NPOIU var Mark Kennedy, som beryktet lå med minst ti kvinner på 2000-tallet mens han spionerte på klimaendringersaktivister.

Eleanor Fairbraida, som har gitt avkall på retten til anonymitet, hadde et seksuelt forhold til Kennedy, som hun ikke visste var faktisk en gift offiser.

Hun sa: "Disse enhetene skulle aldri ha vært der i utgangspunktet. "Det er en undergraving av demokratiet vårt, vi prøvde bare å gjøre verden til et bedre sted.

"Staten som skjult overvåker sine innbyggere slik den har gjort, og dens tusener og tusenvis av innbyggere, ikke bare menneskene som er involvert i etterforskningen, er en reell undergraving av demokratiet."

Sir John sa at han ikke ville komme til konklusjoner om offiserer som har svikefulle seksuelle forhold til målene deres før avslutningen av etterforskningen.

Men han skrev: "Den langvarige utplasseringen av mannlige undercover-offiserer i politiske grupper hadde en ytterligere konsekvens. Noen av dem dannet ikke bare vennskap med medlemmer av målgrupper av begge kjønn, men inngikk seksuelle forhold i sin dekkidentitet med kvinnelige medlemmer og andre kvinner.

"Dette skulle bli et flerårig trekk ved SDS gjennom resten av historien. "Hvorvidt, om i det hele tatt, i hvilken dens ledere og andre undercover-offiserer visste om relasjonene og/eller tolererte dem, er et spørsmål om kontroverser og motstridende bevis."

Til mars 2023 har etterforskningen kostet mer enn 64 millioner pund.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.