Ny studie sjokkerer: Skolemobbere gjør det bedre og tjener mer senere i livet

30/03/2024 07:00

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Studien viser at elever som viste aggressiv atferd på skolen, som mobbing eller raserianfall, tjener mer penger og har høyere jobbtilfredshet senere i livet.

Hvis du er en av dem som er heldig nok til å ha en stabil og godt betalt jobb, så kan du også være en av dem som mobbet de andre barna på skolen.

Dermed viser en ny studie at elever som har vist aggressiv atferd i løpet av sin tid på skolen, inkludert mobbing eller raserianfall, senere i livet tjener mer penger og har høyere jobbtilfredshet.

Det melder B.T, som siterer fra The Guardian.

Studien, utarbeidet av et team av forskere fra University of Essex, ble utarbeidet ved hjelp av 7000 mennesker, som alle har det til felles at de ble født i 1970. Forskerne intervjuet læreren på skolen for å høre hva de hadde å si om dem, som så ble sammenlignet med yrkeslivet i en alder av 46 år.

"Vi fant at barna som ifølge lærerne hadde problemer med oppmerksomhet, forhold til jevnaldrende og følelsesmessig ustabilitet, endte opp med å tjene mindre i fremtiden," sa en av forfatterne av studien, professor Emilia Del Bono.

Hun fortsetter med å si at "vi ble overrasket over å finne en sterk sammenheng mellom aggressiv atferd på skolen og høyere inntekt senere i livet".

Del Bono lufter sin teori om hvorfor det er slik:

"Det er mulig at klasserommet er et konkurransedyktig sted, og at barna lærer å vinne konkurransen med aggresjon og deretter ta den med seg til arbeidsplassen, hvor de fortsetter å konkurrere aggressivt om den høyest betalte jobben."

"Resultatet betyr ikke å oppmuntre barna dine til å mobbe og være aggressive," sa Del Bono. I stedet mener hun at du bør lære barnet ditt å forsvare seg mot de som mobber.