Nytt kjempefunn av olje i Nordsjøen: Så mange millioner fat er funnet

17/04/2024 11:23

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hovedfunnet ble gjort 8 kilometer fra et eksisterende felt.

Vår Energi, en ledende aktør på energiscenen, har vellykket fullført en letebrønn i Nordsjøen, noe som har resultert i et lovende oljefunn.

Boringen, som fant sted i Ringhorne Nord i utvinningstillatelse 956, bare åtte kilometer nord for det eksisterende Ringhorne-feltet, har avdekket et potensielt utbytte på mellom 13 og 23 millioner fat olje.

Det skriver Vår Energi i en pressemelding.

– Funnet viser at det fortsatt finnes muligheter i de modne områdene på norsk sokkel, og jeg er glad for å se at letestrategien vår slår til, sier Torger Rød, COO i Vår Energi.

Han legger til at funnet fremstår som kommersielt levedyktig og kan integreres med dagens infrastruktur i Balder-området. Det skriver Nyheder24.

Funnet er en del av en større plan for å transformere Balder-området til et sentralt produksjonsknutepunkt i Nordsjøen.

Rune Oldervoll, konserndirektør for leting og produksjon i Vår Energi, er spent på fremtiden: "Det er leteporteføljen vår som skal gi oss verdiene i framtiden. Med over 200 lisenser er vi nå ett av selskapene med flest lisenser på sokkelen, og vi vil fortsette å ha høy leteaktivitet. Vi har et sterkt lete-team med lang erfaring, og i tillegg har vi vår største eier Eni i ryggen – ett av de beste leteselskapene i verden."

Med over 200 lisenser er Vår Energi en av de mest aktive operatørene i regionen, og dette nye funnet bidrar bare til selskapets allerede imponerende merittliste.

I løpet av de siste fem årene har selskapet hatt en fondsrente på over 50 %, med en kostnad på kun $1 pr. fat olje etter skatt.

– Reservene og ressursene i Balder-området har vokst stabil i flere tiår, og vi er overbevist om at slik vil det fortsette i lang tid framover. Vi er i posisjon til å produsere kostnads- og klimaeffektive fat over lang tid, og Ringhorne Nord-funnet bygger godt opp under våre langsiktige produksjonsmål.

Med nye muligheter for boring og synergier knyttet til tidligere funn som King-Prince og Evra-Iving, ser Vår Energis fremtid i Nordsjøen lys ut.

Den halvt nedsenkbare riggen Deepsea Yantai, som ble brukt til oppgaven, ligger nå 200 kilometer nordvest for Stavanger, klar for neste fase i utviklingen av regionens energiressurser.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.