Nytt koronafunn: Delta og Omikron har slått seg sammen

10/01/2022 08:34

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Funnet kalles "Deltakron".

Ifølge Leondios Kostrikis, professor i biovitenskap ved Universitetet på Kypros og leder for Laboratoriet for bioteknologi og molekylær virologi, er det funnet en stamme av Covid-19 som kombinerer Delta- og Omikron-virus på Kypros.

– Det er for tiden Omikron- og Delta-kuinfeksjoner, og vi har funnet denne belastningen, som er en kombinasjon av disse to, sa Kostrikis i et intervju med Sigma TV fredag.

Funnet ble kalt "Deltakron" på grunn av identifisering av Omikron-lignende genetiske signaturer i Delta-genomene, sier han.

Kostrikis og teamet hans har identifisert 25 slike tilfeller, og den statistiske analysen viser at den relative frekvensen av den kombinerte infeksjonen er høyere blant pasienter innlagt på grunn av Covid-19, sammenlignet med pasienter som ikke er innlagt på sykehuset.

Sekvensene av de 25 Delta-sakene ble sendt til GISAID, den internasjonale databasen som følger endringer i viruset, 7. Januar.

«Vi vil i fremtiden se om denne stammen er mer patologisk eller mer smittsom, eller om den vil seire over Delta og Omikron,» sa han.

Men hans personlige syn er at denne belastningen også vil bli erstattet av den svært smittsomme Omikron-varianten.

14 millioner isolert

Leondios Kostricas oppdagelse kommer ikke lenge etter at 14 millioner innbyggere i byen Tianjin ble bedt om å gå i isolat til de ble testet.

Det sier AFP.

Borgere må testes innen to dager.

Det kommer etter at mer enn 20 personer ble bekreftet smittet de siste dagene, inkludert to med Omikron.

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.