Ordfører deler ut 500 gratis AirTags

04/05/2023 10:35

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vil gjøre det enklere å spore opp stjålne biler.

Etter en lang tyveribølge i storbyen, innfører lokale myndigheter i New York tiltak de håper skal slå ned på mengden biltyverier.

Fra 23. april har det blitt registrert nærmere 4500 biltyverier i New York. Det er en økning fra 4000 på samme periode i fjor, skriver New York Post.

Nå har dog byens ordfører avslørt planer om å dele ut sporingsbrikker som skal gjøre det enklere å spore opp de stjålne biler.

New Yorks ordfører, Eric Adams, annonserte på søndag i forrige uke at de planlegger å dele ut 500 Apple AirTags til byens innbyggere.

- Denne enkle enheten, en enkel AirTag skjult et sted i bilen som andre ikke er klar over, er et ypperlig sporingsverktøy.

- Den er enkel å overvåke og du kan i sanntid se hvor kjøretøyet er, uttalte Adams og kom samtidig med en oppfordring til alle innbyggere i byen om å utstyre bilene sine med sporingsbrikker.

Bak donasjonen står den veldedige organisasjonen Association of Better New York, som har gitt 500 sporingsbrikker til politiet i New York som står for utdelingen som vil foregå i spesielt utsatte områder.