Oslo lufthavn advarer: Vær spesielt oppmerksom hvis det er en G i boardingkortet ditt

07/06/2024 15:27

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Flyplassen gjør nå passasjerer oppmerksomme på den spesielle detaljen.

For mange markerer sommeren starten på ferieturer til de varme strendene i sør og eksotiske reisemål. Med forventninger om avslapning og eventyr, øker antall passasjerer på flyplasser betydelig i løpet av denne tiden.

Men med den økte reiselysten følger også visse utfordringer og viktige forholdsregler.

Det er derfor avgjørende at reisende er ekstra oppmerksomme på konkrete endringer og retningslinjer som kan påvirke deres reiseopplevelse på flyplassen.

Denne sommeren lover det å bli ekstra travelt på Oslo Lufthavn, derfor informerer flyplassen allerede reisende om en viktig endring som vil ramme de som reiser til utlandet. Dette er skrevet av Flysmart24.

Passasjerer som oppdager en G på boardingkortet i stedet for en gate vil bli busset til flyet sitt. G-portene ligger i brygga sør for flyplassen, et område som normalt brukes til innenlandsflyvninger.

For å håndtere den økte utenlandstrafikken i sommer skal denne delen av terminalen omstruktureres midlertidig.

Dorothy Billett, konstituert lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn, forklarer: "Denne sommeren vil det være behov for flere porter for internasjonale avganger enn det flyplassen har. Dette vil gjelde enkelte timer på enkelte dager."

I sommer skal åtte innenriksporter brukes for utenlandstrafikk til destinasjoner innenfor Schengen i de travleste timene.

Det betyr at passasjerene blir tatt med buss fra terminalbygget til det midlertidige gateområdet, som blir merket G (G1-G8).

Passasjerer må beregne ekstra tid

Flyplassen oppfordrer passasjerer til å tillate ekstra tid dersom de får tildelt en G-gate ved innsjekking.

Shuttlebusser vil være tilgjengelige to timer før første rutefly fra gateområde G og vil gå hvert tredje minutt fra en dedikert shuttlebuss holdeplass i terminalen.

"Busser vil gå kontinuerlig og du får beskjed i god tid om du har fått tildelt en av disse portene. Får du G-port ved innsjekking er det lurt å sette av noen minutter ekstra og ikke komme for sent. ", oppfordrer Billett.

Med denne midlertidige løsningen håper Oslo Lufthavn å kunne håndtere sommerreiseflyten effektivt og sikre en smidig opplevelse for alle passasjerer.