Pengene strømmer inn: Kronprins står for å få stor hyre

08/04/2024 07:01

Emma

Nyheter
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Kronprinsen kan mest sannsynlig glede seg til at han snart blir en ganske godt betalt mann.

Om ikke lenge slipper kronprins Christian å be foreldrene om penger hvis han vil ha det gøy. Tvert imot vil han kunne betale ut av egen lomme.

Den 18 år gamle kronprinsen er i ferd med å dukke opp på budsjettet. Det betyr at han kan se frem til å få en stor ansettelse, siden det ikke er noe som tyder på at politikerne har tenkt å være gjerrige.

Kronprins Christian må imidlertid vente litt lenger før han får svar på hva han kan forvente å få betalt. Fredag 19. april blir det bestemt hvor mye penger som skal tikke inn på kontoen hans i fremtiden.

Ifølge SE og HØR har kongefamiliens eksperter tidligere anslått at det kan være snakk om to millioner kroner. Det betyr at han kan se frem til å få ikke mindre enn 166.666 danske kroner hver måned. Og her er det selvfølgelig også verdt å legge til at beløpet er skattefritt. 

Skulle du som vanlig arbeidstaker (og dermed også skattyter) få samme beløp, må du tjene minst 333.000 kroner i måneden. Derfor er det definitivt en solid ansettelse den 18 år gamle tronarvingen kan glede seg til å få.

Samtidig kommer det også frem hva Christiansborg mener dronning Margrethe bør få i fremtiden. Videre vil også det nye kongeparet, kong Frederik og dronning Mary, få ordnet apanasjeen samtidig.

Det har allerede kommet frem at politikerne planlegger å gi kongeparet betydelige lønnsøkninger. På samme måte vurderer staten også å overta det indre vedlikeholdet av slottene.

Og det som også kan komme kronprins Christian til gode, er at staten vurderer å fjerne arveavgiften fra de kongelige.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.