Pfizer kunngjør: Årlig koronavaksine er målet

Foto: Shutterstock.com

Pfizers administrerende diriktør Albert Bourla har kunngjort at målet er en årlig koronavaksine.

Albert Bourla, administrerende direktør i Pfizer, sa lørdag at en årlig koronavaksine ville være å foretrekke i kampen mot koronapandemien, i stedet for hyppigere boostervaksiner. Det skriver Reuters.

Pfizers koronavirus har vist seg å være effektivt mot alvorlig sykdom og død forårsaket av den smittsomme Omikron-varianten. På den annen side har det imidlertid også vist seg å være mindre effektivt for å forebygge infeksjon.

Etter hvert som antallet daglige smittetilfeller øker over hele verden, har noen land økt sin vaksineinnsats. Blant annet har de gjort dette ved å forkorte tiden mellom hver vaksine, i håp om å begrense infeksjonen.

Les også

Institut kunngjør: Antall innlagte barn med koronavirus øker

I et intervju med israelske N12 News ble Bourla spurt om han mener en boostervaksine bør gis hver fjerde eller femte måned framover.

– Det blir ikke et godt scenario. Det jeg håper er at vi ønsker at en vaksine skal ta en gang i året, sa Bourla.

"En gang i året. Det er lettere å overbevise folk om å gjøre det. Det er lettere for folk å huske."

– Så fra et folkehelseperspektiv er det en ideell situasjon. Vi prøver å lage en vaksine som dekker Omikron og glemmer ikke de andre variantene, og det kan være en løsning, sier han.

Bourla har tidligere uttalt at Pfizer potensielt kan være klar til å søke om godkjenning for en ny vaksine for å bekjempe Omikron, som de kan masseprodusere allerede i mars.

Med henvisning til tre studier sa U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) fredag at et tredje stikk med en mRNA-vaksine er nøkkelen til å bekjempe Omikron, da det gir 90% beskyttelse mot sykehusinnleggelse.

En foreløpig studie publisert av Israels Sheba Medical Center på mandag fant at et fjerde sting øker antistoffene til enda høyere nivåer enn det tredje, men at det sannsynligvis ikke er nok til å avverge Omikron.

Likevel anbefales det fortsatt at alle i faresonen godtar invitasjonen til å få et fjerde stikk, opplyser Sheba Medical Center.

Les også

Kina tester igjen folk i rumpa