Populær energidrikk i rettssak: Anklaget for å inneholde ulovlige stoffer

24/04/2024 11:04

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prime, en energidrikk som ble lansert med stor fanfare i 2022, blir nå saksøkt.

Drikken ble utviklet og markedsført av kjente sosiale medier-personligheter Logan Paul og KSI, som begge har omfattende følgere på YouTube og TikTok.

Prime er mest kjent for sine sportsdrikker og energidrikker, som er ment å slukke tørsten og gi energi.

Siden lanseringen har Prime raskt etablert seg som en betydelig aktør på markedet for sport og energidrikker, og oppnådd imponerende kommersiell suksess.

Dens popularitet skyldes ikke bare kvaliteten på produktet, men også sterke merkevare- og markedsføringsstrategier som utnytter grunnleggernes berømmelse.

Nå er imidlertid Prime Hydration, selskapet bak serien av sports- og energidrikker, anklaget for å inneholde «evigende kjemikalier» i produktene sine, ifølge Mirror.

PFAS (per- og polyfluoralkylsubstanser), også kjent som "forever chemicals", har negative effekter på både menneskekroppen og miljøet.

Disse kjemikaliene kan potensielt forårsake reproduksjonsskader, redusere immunsystemets respons, øke risikoen for høyere kolesterolnivå og fedme, ifølge studier.

Milberg, advokatfirmaet som forfølger søksmålet mot Prime, har kunngjort at bare druesmaken i drikken deres har blitt testet for disse kjemikaliene.

Andre smaker samt Prime Energy-drikken er ikke testet i forbindelse med den pågående utprøvingen, men kan potensielt også inneholde PFAS.

Verken Logan Paul eller KSI har kommentert søksmålet eller anklagene mot dem.

Under en høring 18. april 2024 ble offisielle dokumenter utgitt med detaljer om anklagene mot selskapets drikkevarer og detaljert hvordan PFAS kan forårsake alvorlig skade på menneskekroppen.

Siden rettssaken og de tilhørende påstandene har det vært utbredt bekymring på sosiale medier med hard kritikk rettet mot Prime-drinken.

21. april tok den amerikanske profesjonelle bokseren Ryan Garcia til Platform X for å advare sine følgere mot å drikke Prime, med beskjeden: «Ikke drikk Prime».

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.