Populær musiker død etter lang kamp mot kreft

28/04/2024 21:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvil i fred.

Den legendariske amerikanske gitaristen Dickey Betts er død, 80 år gammel.

Han døde fredelig i sitt hjem i Florida, omgitt av sin familie, etter en lang kamp mot kreft og kronisk obstruktiv lungesykdom.

Det skriver Rolling Stone.

Dickey Betts grunnla The Allman Brothers Band tilbake i 1969 med brødrene Duane og Gregg Allman.

Og han ble raskt en sentral skikkelse i bandet, spesielt etter Duane Allmans tragiske død i en motorsykkelulykke i 1971. Med sitt unike gitarspill og låtskriving har han spilt seg inn i hjertene til mange, og Dickey Betts bidro også betydelig til bandets suksess, hvor han var stemmen bak deres største hit, 'Ramblin' Man', som nådde nummer to på de amerikanske hitlistene i 1973.

Allman Brothers Band, som sammen med Lynyrd Skynyrd var blant de ledende navnene innen sørstatsrock, er spesielt kjent for albumet 'At Fillmore East' fra 1971, som regnes som en klassiker innen live rock.

Det kan ikke være tvil om at det er en ekte rockestjerne som har gått bort etter en lang kamp mot kreft.

Vi i redaksjonen sender våre varmeste tanker til alle pårørende i denne vanskelige tiden.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.