Populært flyselskap innfører ny avgift: Så mye dyrere blir flybillettene

07/07/2024 17:00

Emma

Nyheter
Foto: Michael Derrer Fuchs / Shutterstock.com
Flybilletter ligger an til å bli merkbart dyrere.

Lufthansa har annonsert en ny miljøavgift som vil påvirke prisen på flybilletter betydelig.

Avgiften varierer fra 11 kroner til 816 kroner avhengig av billettype og er innført for å dekke kostnadene ved de nye EU-reglene som omhandler utslippsreduksjon.

Det skriver mediene Reuters.

Miljøavgiften vil gjelde for flyreiser med avreise fra alle EU-land pluss Storbritannia, Norge og Sveits.

Selv om skatten trer i kraft fra 26. juni, vil den bare bli pålagt flyreiser fra 1. januar 2025. Tidsrammen gir passasjerer og turoperatører en periode til å venne seg til de nye prisene.

Lufthansas beslutning om å innføre miljøavgifter kommer i kjølvannet av lignende tiltak fra andre europeiske flyselskaper. Air France-KLM innførte en miljøavgift i 2022.

Det økende fokuset på bærekraft i luftfartssektoren gjenspeiles i disse tiltakene, som er nødvendige for å oppfylle europeiske utslippsstandarder.

Flyselskapene står overfor betydelige kostnader for å redusere miljøpåvirkningen, og disse kostnadene veltes i økende grad over på passasjerene.

Kritikere hevder at disse skattene kan gjøre flyreiser mindre tilgjengelige for vanlige reisende, mens tilhengere mener det er et nødvendig skritt for å fremme bærekraft og ansvarlig turisme.

Etter hvert som luftfartsindustrien fortsetter å tilpasse seg de nye miljøkravene, vil passasjerene sannsynligvis se flere av slike avgifter innført.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.