Prins Harry reagerer på tragedie

17/08/2021 12:07

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prins Harry reagerer på tragedien i Afghanistan.

Krisetilstanden i Afghanistan er i media over hele verden, og uhyggelige bilder fra blant annet flyplassen deles som ill i tørt gress på sosiale medier.

Prins Harry har selv tidligere vært utplassert som soldat i Afghanistan - og nå reagerer han på forholdene som for tiden raser i landet.

Det er gennem Invictus Games Foundation på Twitter, at prins Harry sammen med formændende for Invictus Games, Dominic Reid og Lord Allen of Kensington har delt et skriv. 

«Det som skjer i Afghanistan resonerer over hele det internasjonale Invivtus-samfunnet. Mange av de deltakende nasjonene og konkurrerende deltakerne i Invictus Games er knyttet sammen av en felles erfaring, etter å ha tjenestegjort i Afghanistan de siste to tiårene, og i flere år har vi konkurrert med Afghanistans team for Invictus Games», sier ordene, etterfulgt av en oppfordring:

«Vi oppfordrer alle i Invictus-nettverket, og resten av militærsamfunnet, til å rekke ut til hverandre og støtte hverandre.»

Utstedt to ganger

Invictus Games er den internasjonale sportsstævne for skadde veteraner - det er også prins Harrys hjertebarn. Han grunnla det tilbake i 2014 og har gledet seg til å holde den hvert år siden den gang.

Prins Harry selv har vært utplassert i Afghanistan to ganger - første gang i 2008 da han var i Afghanistan i ti uker. Her koordinerte han blant annet luftangrep mot Taliban, i rollen som flygeleder.

I 2012 ble han utplassert for andre gang, denne gangen oppholdt han seg i de krigsherjede områdene i 20 uker.