Prins Williams historiske avgjørelse for Kate Middleton

14/04/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Prins William bryter tradisjonen.

I en tid da prinsessen av Wales, Kate, kjemper mot kreft, har prins William, prinsen av Wales, vist seg å være en omsorgsfull og støttende ektemann på en måte som er helt uten sidestykke i kongehistorien.

Handlingene hans markerer en betydelig avvik fra tidligere prinser av Wales og omskriver reglene for hvordan kongelige ektefeller skal opptre.

Historisk sett har kongelige ektefeller hatt en merittliste som kan beskrives som "helt forferdelig", med handlinger som spenner fra likegyldighet til direkte grusomhet mot sine koner.

Dronninger og prinsesser har tradisjonelt fått i oppgave å produsere arvinger og deretter holde seg i bakgrunnen, ofte helt glemt. Men William har heldigvis valgt en annen vei.

Det skriver News.com.

I januar kom nyheten om at Kate hadde gjennomgått mageoperasjoner ved London Clinic. Samtidig ble det kunngjort at William ikke ville følge den stoiske, følelsesløse tradisjonen med å sette plikt foran grunnleggende anstendighet.

I stedet valgte han å være «pappa på heltid», som Sunday Times sa det, med fokus på å være ved kona og barnas side. Innenfor Wales-husholdningen er mottoet nå "100 prosent familie først".

Denne tilnærmingen har fått mye oppmerksomhet og ros.

Det var forrige helg at Kate, prinsessen av Wales, avslørte at hun har kreft. Kunngjøringen ble gjort av en ensom prinsesse som satt på en benk i Windsor, et valg hun tok selv, ifølge Sunday Times.

Dette i seg selv er en uvanlig handling for en kongelig kone, å ta kommandoen og ta avgjørelser om sitt eget velvære.

Prins Williams handling er ikke bare en personlig triumf, men også en offentlig demonstrasjon av et mer moderne, mer egalitært syn på ekteskap og partnerskap i kongefamilien. Dette står i sterk kontrast til tidligere generasjoner av Princes of Wales, noe som gjør Williams handlinger til en historisk milepæl.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.