Putin erklærer seier

18/03/2024 08:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under Putin har Russland gått inn i Ukraina. Søndag slår han fast at valgseieren bekrefter landets nåværende kurs.

Russlands president Vladimir Putin sier søndag at valgseieren hans viser at Russland har valgt riktig vei.

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Putins seier i det tre dager lange valget var ventet, siden han ikke møtte noen reell politisk opposisjon.

De siste valglokalene stengte tidlig søndag kveld dansk tid, og like etter ble det klart at presidenten står foran et knusende trygt gjenvalg.

Putin takker de russiske soldatene i sin seierstale. Han takker også russerne for at de stemte.

Tilhengere av presidenten roper «Russland, Russland, Russland», beskriver Reuters.

Den tidligere KGB-agenten, som for drøyt to år siden startet en krig i Ukraina og nå har sikret seg sin femte presidentperiode, sier at Russland aldri vil la seg undertrykke.

– Uansett hvor mye de prøver å skremme oss, undertrykke vår vilje, vår samvittighet, har ingen lykkes med det gjennom tidene. De har feilet nå og de vil mislykkes i fremtiden, sier presidenten ifølge BBC.

Under valget har vestlige medier fokusert på valgprotesten «lunsj mot Putin».

Protesten går ut på at folk skal møte opp på valglokalene og stemme nøyaktig klokken 12 på søndag for å uttrykke motstand mot Putin. Det er tilhengere av den avdøde opposisjonspolitikeren Alexei Navalnyj som har etterlyst protesten.

Ifølge Reuters sier Putin om tiltaket at det ikke hadde noen effekt. Han takker til og med samtidig for å ha oppmuntret russere til å stemme.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.