Putin får døgnbehandling

25/05/2022 11:52

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den russiske presidenten har absolutt ikke en god helse.

En tidligere MI6-sjef tror Putin vil bli sendt til et medisinsk sykehus neste år for langvarig sykdom.

Richard Dearlove, leder for Storbritannias hemmelige etterretningstjeneste fra 1999 til 2004, sa at å flytte til et sanatorium kan være en måte å utstøte Putin på uten å starte et voldelig kupp.

Richard Dearlove kom med spådommen under en episode av podcasten One Decision, som han var medarrangør for.

– Jeg tror han er borte i 2023. Men antagelig gikk han inn i sanatoriet, hvorfra han ikke vil komme ut som Russlands leder. Det er en måte å flytte ting uten kupp på, la han til.

Spådommen kommer blant pågående spekulasjoner om Putins helse – med en ny studie som hevder at tilstanden hans har forverret seg de siste fem årene.

Han har forsvunnet fra offentligheten i flere uker av gangen siden 2017. Det viser resultatene fra uavhengige russiske medier, Proekt (Prosjekt).

Tidligere spion Christopher Steele, som ledet MI6s Russland, sa at Putin er alvorlig syk og trenger pleie døgnet rundt. Metro skriver.

Hans helse har en ‘betydelig innvirkning’ på styringen av Kreml, advarte Christopher Steele. I mellomtiden ble det også hevdet tidligere denne måneden at Putin gjennomgikk kirurgi for å fjerne væske fra magen.

Påstander om Putins helse er imidlertid ikke bekreftet av Moskva.

Richard Dearlove mener putins ‘høyre hånd’, Nikolai Patrushev, sekretæren for Russlands sikkerhetsråd, er den mest sannsynlige etterfølgeren.

Ifølge New York Post er Patrushev den mest innflytelsesrike personen i Kreml - og den eneste personen Putin kan stole på.