Putin i overraskende intervju om krigen i Ukraina

21/05/2024 23:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den russiske presidenten i et overraskende intervju om krigen i Ukraina.

Et sjeldent intervju med Russlands president Vladimir Putin har sett dagens lys.

Den russiske presidenten uttrykker åpenhet for dialog i konflikten i Ukraina, men sier at forhandlingene må inkludere alle involverte parter, også Russland.

Posisjonen kom frem i et intervju med det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Putin understreket også potensialet for russisk-kinesisk økonomisk samarbeid, og bemerket at Kina har en dyp forståelse av røttene til krisen i Ukraina, så vel som dens geopolitiske implikasjoner.

I en tale tilbake i mars snakket Putin om muligheten for fredssamtaler i den langvarige Ukraina-konflikten og uttrykte behovet for å identifisere troverdige forhandlingspartnere.

Han la ikke skjul på at det ikke ville være mulig å føre fredssamtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men han nevnte Frankrike som en mulig megler i denne prosessen.

Putin, som besøker Kina torsdag 16. og fredag 17. mai, markerer sin første internasjonale reise siden han begynte sin femte presidentperiode.

Turen arrangeres etter invitasjon fra Kinas president Xi Jinping og skjer i en tid der kinesiske selskapers støtte til Russland – særlig i forbindelse med produksjon knyttet til krigen i Ukraina – har høstet skarp kritikk fra USA.

Det melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge nyhetsbyrået dpa.

Dialogen og de kommende møtene mellom de to lederne vil være viktige momenter for å vurdere retningen for fremtidige fredsforhandlinger og den bredere geopolitiske balansen.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.