Putins hus dekket av flammer: En bygning helt nedbrent

31/05/2024 13:40

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Shutterstock
Selv om han ikke offisielt eier bygningene, har ferieboligen lenge vært kjent som Putins.

Det har vært mye vann i bekken de siste årene for Russlands president, Vladimir Putin, som siden invasjonen av Ukraina har vært i sterk motvind spesielt blant de vestlige landene.

Vladimir Putin har i mange år vært knyttet til en luksuriøs eiendom i Altai-republikken. Nå er denne eiendommen rammet av en alvorlig brann som nesten har ødelagt en av bygningene.

Russiske medier Sirena har rapportert om hendelsen og publisert bilder av den brennende bygningen på sin Telegram-kanal. Dette skriver det finske mediet iltalehti.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, og en representant fra departementet for beredskap i Republikken Altai svarte ikke på Sirenas spørsmål om saken.

Ifølge Sirena fungerer eiendommen som et sanatorium- og feriestedskompleks, offisielt eid av gasselskapet Gazprom, som i utgangspunktet opplyste at komplekset ble brukt til forretningsmøter og firmaarrangementer.

Putin trekker i mange tråder for eiendommen

Historien til eiendommen går tilbake til 2010, da Gazprom først kunngjorde sin eksistens. I 2011 ble journalister fra Novaja Gazeta nektet tilgang til nettstedet på grunn av sikkerhetstiltak, noe som fremmet spekulasjonene om Putins tilknytning til nettstedet.

Russiske opposisjonsmedier har gjentatte ganger rapportert at Putin kunne ha brukt eiendommen som et gjemmested, spesielt under korona-pandemien. Det har imidlertid aldri blitt offisielt bekreftet.

I 2015 var feriestedet vertskap for et besøk av daværende statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, noe som ytterligere sementerte nettstedets betydning og eksklusivitet.

I forrige uke sa en representant for ukrainsk forsvarsetterretning, Andrii Yusov, at etterretningstjenesten visste plasseringen av Putins bunkere, men nektet å avsløre ytterligere detaljer.

Republikken Altai, hvor eiendommen ligger, ligger i Altai-fjellene, på grensen mellom Sentral-Asia og Sibir, et avsidesliggende og naturskjønt område som passer til den diskrete luksusen som ofte forbindes med Putins retreater.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.