Rekkevidde på 2.000 kilometer: Ny kinesisk bil endrer spillereglene

06/06/2024 20:28

Henrik R

Nyheter
Foto: BYD
Den nye teknologien gjør det mulig for bilen å kjøre opptil 2.000 kilometer på en full 'tank'.

Alle nordmenn har et batteri i bilen sin. Et 12V batteri finnes nemlig i alle biler, også de som kjører på ren bensin, og deretter øker størrelsen på batteriene avhengig av om man kjører hybrid eller ren elbil.

Mange nordmenn har de siste årene begynt å velge elbil, men hvis du ennå ikke har gjort det, kanskje på grunn av den såkalte 'rekkeviddeangsten', har vi en gledelig nyhet til deg.

I Kina er de nemlig klare med en modell som kan kjøre hele 2.000 kilometer på en full 'tank'. Dette rapporterer flere medier, inkludert Team Bhp.

Det er bilmerket BYD som har lansert sin BYD Hybrid med ny teknologi, som gjør at deres hybridbil kan kjøre 2.000 kilometer hvis man starter med full tank og fullt batteri.

Den nye hybridteknologien som BYD installerer i alle sine nye modeller, skal angivelig kunne kjøre 100 kilometer på beskjedne 2,9 liter.

Dette gjelder selv når batteriet er tomt.

Så selv om du kjører rundt uten å lade batteriet, vil drivstofforbruket være svært lavt.

I Kina er BYD det mest populære bilmerket, hvor i gjennomsnitt annenhver bil som selges fra en forhandler, er en BYD.

I Norge er de på markedet med modellene BYD Dolphin, BYD Atto 3, BYD Seal, BYD Seal U, BYD Tang og BYD Han

Det er for øyeblikket ikke mulig å kjøpe en BYD Hybrid-bil i Norge, men det er vel sannsynlig at den vil bli ettertraktet hvis det blir mulig å kjøre 2.000 kilometer på en full tank?