Rema 1000 fikk 10.000 kroner i bot: Hadde gjort en stor «tabbe»

24/03/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rema 1000 måtte punge ut.

Fødevarestyrelsen i Danmark melder ikke sin ankomst før de har besøkt en butikk. Den aktuelle butikken har derfor ikke mulighet til å rydde eller rydde før de får befaring.

Hensikten med dette er at besøket skal sjekke deres felles prosesser. Derfor var de ikke klar over at de ville få besøk av Fødevarestyrelsen i denne Rema 1000-butikken.

5. mars fikk imidlertid Rema 1000 i Nordborg uanmeldt besøk av Fødevarestyrelsen, der det ble gjort flere funn som resulterte i et surt smilefjes. Det ble snart klart at de ikke hadde full kontroll over de hygieniske forholdene.

Ikke bare ble det funnet mistanke om mugg flere steder i butikken, de måtte også kaste ut mye fisk. Det viste seg at de ble lagret ved altfor høye temperaturer.

På grunn av funnene som ble gjort under inspeksjonen, fikk Rema 1000-butikken et surt smilefjes. I tillegg kom en bot på 10.000 danske kroner, og derfor var det dyrt for dem at de ikke hadde bedre kontroll på forholdene i virksomheten.

Ifølge Ekstra Bladet opplyser Fødevarestyrelsen at det under besøket ble funnet store mengder laks, torsk, rødspette og sei på over fem varmegrader.

Dette er litt av en tabbe, da det er altfor høy temperatur for fisk, som må holdes på maksimalt to grader.

I tillegg ble det også funnet en rekke hvite belegg, som antas å være mugg. Dette ble funnet på alt fra melkekjølere og bokhyller til tak og lamper.

– Kjøpmannen er veldig opprørt og har strammet opp prosessene i forhold til renhold og kontroll av kjøling – så det er fullt fokus på det fremover, sier Jonas Schrøder, kommunikasjonssjef i Rema 1000, til Ekstra Bladet.

Det er imidlertid verdt å nevne at den aktuelle butikken ikke tidligere har fått en sur smiley. På den annen side har de fått glade smilefjes ved alle tidligere inspeksjoner.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.