Rema 1000 introduserer nytt initiativ: Fra 1. juli vil du oppleve det i kassen

08/07/2024 16:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det blir det helt annerledes.

Det er ingen tvil om at Rema 1000 har en høy stjerne blant utallige mennesker.

Er du blant dem som av og til stikker innom Rema 1000, så bør du være klar over at det fra 1. juli vil være annerledes å være kunde i butikken.

Nytt initiativ

"Alder er en vanskelig ting - spesielt gjetting!"

Slik starter en Rema 1000 i Danmark med å skrive i et nytt innlegg på Facebook.

«Fra 1. I juli 2024 vil vi be deg om legitimasjon med bilde dersom vi vurderer deg til å være under 25 år og du ønsker å kjøpe enten alkohol, tobakk eller medisiner som har ulike aldersgrenser», skriver butikken om kjedens nye tiltak, som ikke bare gjelder i nevnte butikk, men over hele Danmark.

Bakgrunnen for at tiltaket nå iverksettes, er at myndighetene har skjerpet innsatsen for å kontrollere salget av tobakk, alkohol og medisiner:

«Sammen med resten av bransjen skjerper vi fokuset på salg av alkohol, tobakk og medisiner – og vi ønsker å bidra til å holde fokus på området!» skriver butikken og kommer deretter med en påminnelse til kundene:

– Husk at det ikke er våre søte kassemedarbeidere som har laget lovverket, og vi ber derfor om forståelse og hjelp til å ha legitimasjon med bilde klart dersom en av de ovennevnte produktkategoriene skal kjøpes.

Både REMA 1000 Hammel og REMA 1000 Greve Landsby har kommet med lignende innlegg.

Du kan se det nevnte innlegget nedenfor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.