Russland har startet invasjonen: Meldinger om flere rakettangrep i Ukraina

24/02/2022 08:15

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Torsdag kveld lanserte Russland en jevnlig invasjon av Ukraina, og torsdag morgen meldte flere journalister om blant annet å høre luftalarmer i landets hovedstad.

Innbyggerne i Ukraina våknet - hvis de har sovet i det hele tatt - til ubehagelige lyder og opplevelser torsdag morgen.

I løpet av natten kunngjorde Russlands president Vladimir Putin en russisk militæroperasjon i Ukraina, og det må dessverre sies at landet har lansert en regelmessig invasjon av sin mindre naboer i vest.

Ifølge TV2 har innbyggerne i Ukrainas hovedstad Kiev og andre store byer i landet dermed våknet opp til den uhyggelige lyden av luftalarmer og flere smell.

Det melder flere norske og internasjonale medier.

Dessverre er luftalarmene og Putins trusler ikke de eneste ubehagelige lydene, da det også er meldinger om eksplosjoner i flere ukrainske byer, og ifølge TV 2s korrespondent i Kiev kan smell høres i landets hovedstad.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky sier ifølge Reuters at Russland har angrepet ukrainsk infrastruktur og flere grenseposter med rakettangrep natt til torsdag.

De mange angrepene er ennå ikke bekreftet av Russland, men direktøren for Utenrikspolitisk Forening, Charlotte Flindt Pedersen, har ifølge TV 2 uttalt at kveldens rakettangrep er «en harbinger av en total invasjon», og ukrainas president har dermed også pålagt unntakstilstand over hele landet. 

Borgere av flere ukrainske byer oppfordres derfor også til å holde seg innendørs .

Ihor Terekohov, ordfører i landets nest største by, Kharkiv, har også oppfordret innbyggerne til å holde seg innendørs i et innlegg på Facebook, mens en kunngjøring om at skoler, barnehager og andre offentlige institusjoner er stengt.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også:

5 frukt og grønnsaker du aldri bør skrelle Det er flere gode nyheter enn bare det faktum at du ikke trenger å bruke tid på å skrelle.
Nå er det avgjort: Disse hunderasene er de dummeste En hundepsykolog har laget en liste som rangerer hunderaser etter intelligens.