Russland raser mot Danmark: Provokasjon!

22/06/2024 15:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den russiske ambassaden krever at kvinnen løslates umiddelbart.

Provokasjon.

Slik beskriver den russiske ambassadøren i Danmark, Vladimir Barbin, prosessen som har involvert en russisk kvinne som er pågrepet og siktet for å ha hjulpet en utenlandsk etterretningstjeneste med å operere i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

På Facebook kommer det:

"Dette er en skamløs og utilgivelig provokasjon fra de danske sikkerhetstjenestene for å skremme våre landsmenn og diskreditere deres organisasjoner for å opprettholde kontakten med moderlandet."

"Ambassaden vil kreve at danske myndigheter løslater vår borger uten opphold."

Det var altså det danske politiets etterretningstjeneste som bekreftet overfor DR at de gjennomførte pågripelsen sammen med Sørsjælland og Lolland-Falster politi.

I forrige uke skrev DR at en statseid russisk stiftelse i flere år har sendt millioner til en rekke prosjekter og enkeltpersoner i Danmark og resten av Europa. Pengene skal blant annet ha gått til en dansk-russisk kvinne som bor på Sjælland, der hun driver et rådgivningssenter for russisktalende. Det er kvinnen som ifølge DR er pågrepet.

I Facebook-innlegget har den russiske ambassadøren uttalt at historiene er «falskt materiale».

– Den rådgivende aktiviteten i rettssenteret i Danmark ble gjennomført frem til 2022 og var alltid utelukkende rettet mot å hjelpe våre landsmenn til å forstå dansk rett. Det var ingen andre oppgaver», står det.

Stiftelsen, som kvinnen, som har samarbeidet med en rekke andre europeiske medier, har fått penger fra, heter ifølge DR Pravfond og holder til i Moskva.

DR er i besittelse av dokumenter fra stiftelsen.

Siden juni i fjor har fondet vært sanksjonert av EU fordi EU mener det blant annet bidrar til å spre propaganda fra Kreml.

Ifølge DR fik Pravfond i 2023 tildelt omtrent 18 millioner danske kroner, hvoraf de fleste kom fra den russiske stat.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.