Russlands utenriksminister: "Vi når målet vårt"

18/07/2022 12:06

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sergei Lavrov forsikrer at hans mål vil bli oppnådd i Ukraina.

Krigen i Ukraina har pågått i 5 måneder. Imidlertid har de siste månedene vært "stille" i den forstand at krigen har utviklet seg til en utmattelseskrig, som hovedsakelig er sentrert rundt Øst-Ukraina.

Her har Russland vunnet mye territorium, da det rett og slett er overlegen Ukraina militært.

Og ifølge Russlands utenriksminister Sergej Lavrov oppnår Russland og de allierte separatistene også suksess med "sine mål for den spesielle militære operasjonen i Ukraina". Sier han til det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge TV 2.

Hva russlands mål i Ukraina er, er imidlertid litt uklart. Da Vladimir Putin ga sine styrker grønt lys til å krysse grensen til Ukraina, var det ifølge presidenten å «frigjøre» den russisktalende befolkningen i landets to østligste regioner, Luhansk og Donetsk. De ble ifølge Putin utsatt for et folkemord ledet av en nynazistisk bevegelse.

Imidlertid valgte de i utgangspunktet å utplassere flere styrker i hovedstaden Kiev, som de imidlertid ikke lyktes i. Det er imidlertid å forvente at et minimum russisk krav om å kalle krigen en suksess er en full overtakelse av Luhansk og Donetsk.

Utenriksministeren fortalte Tass i slutten av april at invasjonen, referert til av Russland som «en spesiell militær operasjon», ville ta slutt når Russlands mål i Ukraina var nådd.

"Det (invasjonen) vil bli fullført så snart målene, som jeg allerede har beskrevet, er oppnådd," sa han 29. April.

Han sa også at Russlands mål er å forsvare de selverklærte uavhengige republikkene Donetsk og Luhansk.

"I åtte lange år har folk vært ofre for ukrainsk aggresjon. 13.000 sivile er drept og infrastruktur ødelagt. Det ukrainske regimet har begått et bredt spekter av forbrytelser," sa Lavrov den gang.

 

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.