Santa Maria tilbakekaller populært produkt

23/05/2024 11:28

Sofie

Nyheter
Foto: Martin of Sweden / Shutterstock.com
Foto: Martin of Sweden / Shutterstock.com
Nå tilbakekaller de populært produkt.

Santa Maria Norge AS tilbakekaller Santa Maria Dip Tex Mex Style, 250 gram, med best før-dato 01.01.2026. Dette skyldes at flere av produktene kan inneholde ostedip i stedet for den forventede Tex Mex Style Dip. Ostedippen inneholder melk, et allergen som ikke er deklarert på emballasjen.

Disse produktene har vært solgt i dagligvarebutikker over hele Norge. Dagligvarekjedene har derfor sperret produktene på lager og fjernet dem fra butikkhyllene.

Feilmerkingen av produktene, som har resultert i at noen inneholder ostedip med melk, er årsaken til tilbakekallingen. Som et sikkerhetstiltak tilbakekalles produktet for å beskytte forbrukere som er allergiske mot melk. Det skriver Mattilsynet.

Santa Maria Norge oppfordrer forbrukere som har kjøpt et produkt fra den berørte batchen, til å returnere produktet til butikken for å få byttet det til riktig vare eller få pengene tilbake.

Det er lett å identifisere produktene visuelt, da Tex Mex Style Dip er grønn, mens ostedippen er gul.

Santa Maria Dip Nacho Cheese Style, som er ostedippen involvert i feilmerkingen, utgjør en helserisiko for de som er allergiske mot melk. Derfor er denne tilbakekallingen viktig for å sikre forbrukernes helse.

Foto: Mattilsynet