Setter i gang stor redningsaksjon: Barn falt over bord - mor hoppet etter

29/06/2023 19:33

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge Aftonbladet har to personer falt over bord på en ferge.

Ulykken skjedde midt i Østersjøen. Fergen 'Stena Spirit', som er registrert i Danmark, var på vei fra Karlskrona i Sverige til Gdynia i Polen.

Underveis rullet en syvåring over kanten, noe som fikk moren til å hoppe i.

- Arbeidet pågår og vi jobber hardt for å få flere ressurser til stedet. Vi samarbeider også med Danmark og Polen. Det er en kjempeinnsats, sier Emil Gustafsson, nestleder for sjøredning i Sjøfarts- og Luftfartsdirektoratet. forteller svensk TV, ifølge VG.

Ifølge redningsleder Anders Lännholm brukes alle ressurser, inkludert to redningshelikoptre, flere Nato-fartøyer deltar i redningsaksjonen.

Etter å ha finkjemmet området ble moren og barnet lokalisert.

"Vi vil snart ha fem helikoptre på stedet og vi har tatt alt som er i Østersjøen. Vi har avlyst en NATO-øvelse og vi har US Coast Guard-fly i luften for å hjelpe. Alt som kan flyte eller fly hjelper," sa Anders Lännholm, kort tid før mor og barn ble funnet.

En person er reddet av helikopter og er på vei til sykehuset i Karlskrona.

Ifølge Aftonbladet er et annet helikopter på vei for å redde den andre personen. Det er uklart om det var moren eller barnet som ble reddet først.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.