Siktet i Idaho-saken: Fant blod på flere private gjenstander

06/05/2023 09:28

Sofie

Nyheter
Foto: Alamy/UPI/Instagram/@kayleegoncalves
Foto: Alamy/UPI/Instagram/@kayleegoncalves
Eiendelene til den siktede Idaho-drapsmannen Bryan Kohberger har testet positivt for blod.

Kohberger er anklaget for å ha drept fire studenter fra University of Idaho i et hjem utenfor campus i Moskva, Idaho 13. november i fjor.

Ofrene var Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Kaylee Goncalves (21). To andre romkamerater ble antatt å ha vært i et av de delte studentrommene på tidspunktet for drapene.

De skal ha sovnet under hendelsen og ble ikke skadet.

Den 28 år gamle strafferettsstudenten Kohberger har siden blitt identifisert som en mistenkt etter at hans DNA samsvarte nøye med det som ble funnet på en knivslire som ble funnet på åstedet.

Mobiltelefondata viser også at han var i området til ofrenes hjem flere ganger i månedene før angrepet i november, ifølge en etterforsker.

Kohberger ble arrestert i desember og beordret til å holdes uten kausjon. Men nå har ny utvikling avslørt at minst to gjenstander som ble beslaglagt fra hjemmet til den siktede har testet positivt for blod, heter det i rettsdokumenter.

Myndighetene i Washington innhentet papirene torsdag, og de avslører at en rekke eiendeler fra Washington State University-studentens leilighet i Pullman har blitt testet for blod.

En rekke gjenstander ble testet og minst to kom tilbake positive. Dokumenter viser en "rødaktig/brun flekk" på en "pute uten hylster" samt et "brun uregelmessig drypp" funnet på madrasstrekket.

Også en 'mørkerød flekk' ble oppdaget på kjøkkenbenken nær vasken - men kunne ikke testes på stedet og ble samlet inn for videre analyse.

Michelle Bolger - førsteamanuensis ved DeSales University, et privat katolsk universitet i Pennsylvania - sa at hun var "sjokkert" over nyheten.

I samtale med Daily Mail beskrev 33-åringen Kohberger som en "stor forfatter" og en "glimrende student".

"I løpet av mine 10 år med undervisning har jeg bare anbefalt to studenter til et Ph.D.-program, og han var en av dem," sa hun.

"Han var en av mine beste elever noensinne. Alle er i sjokk over dette."

Hun fortsatte: "Jeg er sjokkert over det han har blitt anklaget for. Jeg tror det ikke, men jeg forstår det. Denne nyheten er opprørende. Jeg har ikke sovet i det hele tatt siden jeg hørte om Bryan. "

Bolger underviste Kohberger i en nettkurs i fjor, og støttet masteroppgaven hans.