Sjekk loftet og skuffene: Disse gamle filmene kan gjøre deg rik

11/04/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Sjekk loft og skuffer.

Når samtalen går på gamle gjenstander som er verdt en formue, vender øynene seg ofte mot eldre mynter.

Men nå er situasjonen en helt annen.

Hvis du har en DVD-samling som sitter på loftet og samler støv, bør du sjekke den ut umiddelbart.

Det viser seg at dine gamle DVD-filmer, som du kanskje har gjemt bort i en boks bak julepynten, kan være mer enn bare en nostalgisk tidskapsel.

De kan være verdt mye penger. Det skriver media Manners.

På plattformer som eBay florerer det med annonser der brukere prøver å selge visse DVD-er for små formuer.

For eksempel selges en spesialutgave av skrekk-klassikeren 'The Evil Dead', som er kjent for sitt unike cover, for 200 euro, som tilsvarer cirka 2.320 norske kroner.

Hvis du har den ekstraordinære utgaven av 'Alien'-serien, der DVD-ene er gjemt i en futuristisk romvesen, så sitter du på noe verdt 677 euro (omtrent 7 853 NOK, red.).

Men det slutter ikke der.

En spesialutgave av 'National Treasure', med Nicolas Cage i hovedrollen, er verdsatt til rundt 200 euro, mens en komplett spesialutgave av den animerte 'Ghostbusters'-serien, pakket i en unik boks, ble nylig solgt for hele 876 euro (ca. 10 162 kroner, red.).

Enten DVD-ene dine er sjeldne filmutgivelser, begrensede opplag, komplette serier eller bare vanlige enkeltfilmer, kan de vise seg å være mer verdifulle enn du tror.

Så før du tenker på å kaste den gamle samlingen din, kan det være en god idé å undersøke hva filmene dine faktisk er verdt.

'Free Willy' er også blant de mest ettertraktede DVD-ene.

Du kan se mer om dette i videoen nedenfor:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.