Sjekk telefonen din: Vipps med advarsel til 4,5 millioner nordmenn

27/05/2024 21:20

Henrik R

Nyheter
Foto: Wiki Commons
Vipps har sendt ut en advarsel til sine 4,5 millioner norske brukere.

Det ville vært den perfekte verden hvis man bare kunne få lov til å ha tingene sine for seg selv, og aldri måtte bekymre seg om at det finnes mennesker der ute som bare ønsker å lure en.

Dessverre er det ikke slik verden vi lever i, og derfor er meldingen fra Vipps også ganske nødvendig.

Betalingstjenesten Vipps MobilePay, som bare blir større og større, har nylig sendt en melding til alle de norske brukerne av appen. Det er 4,5 millioner nordmenn som bruker den populære appen.

Årsaken er at stadig flere nordmenn blir lurt av svindlere, og det ender med å koste dem dyrt.

Vipps har derfor sendt ut meldingen nedenfor til sine mange brukere, og hvis du ikke har sett den enda, er det sannsynligvis fordi du ikke har åpnet Vipps-appen. Du kan gjøre det nå, eller du kan se meldingen nedenfor.

"Ikke bli svindlet!"

"Stadig flere svindlere ringer folk og utgir seg for å være politiet."

"Svindlerne sier at du må vippse til en privatperson for at sparepengene dine ikke skal gå tapt. Ikke gjør det! Politiet, banken og Vipps ber deg aldri om å overføre penger."

Slik lyder meldingen fra Vipps. Du kan også se bildet av meldingen nedenfor.

Foto: Vipps

Det er ikke bare i Norge at svindlere forsøker å utnytte godtroende mennesker. I Danmark kommer det jevnlig advarsler fra MobilePay, da det sendes meldinger fra svindlere som vil at folk skal klikke på en lenke eller overføre penger til ulike kontoer.

Oppfordringen herfra er derfor at du alltid skal være kritisk hvis noen fremmede plutselig ber deg om personlige opplysninger eller vil at du skal overføre penger.