Sjimpanse reddet fra laboratorium er i vild forbløffelse da hun ser himmelen for første gang

14/05/2024 14:34

Henrik R

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Da sjimpansen Vanilla så himmelen for første gang, kunne hun nesten ikke tro at det var sant.

Oppvokst i et biomedisinsk forskningslaboratorium i New York tilbrakte en sjimpanse ved navn Vanilla sine tidlige år med å se gjennom gitteret i et lite fuglebur.

Vanilla smakte friheten i 1995, da hun og 30 andre sjimpanser ble flyttet til Wildlife Waystation. Men da helligdommen senere stengte, ble Vanillas og hennes families fremtid usikker.

Heldigvis trådte Save the Chimps til og ga Vanilla sitt endelige hjem.

Vanilla er nå 28 år gammel, og i størstedelen av disse årene har hun ikke vært i stand til å se himmelen fra sine habitater – i hennes første del av livet bodde hun i innhegninger med burtopper.

Det endret seg da hun ankom til sitt nye hjem. Første gang hun trådte utenfor innhegningen for å utforske, var hun litt nølende – inntil hun kikket opp.

Da hun så den åpne himmelen for første gang, var Vanilla i forbløffelse.

Hun kunne ikke tro hvor vakker den var, og hvor mye hun hadde gått glipp av ved ikke å kunne se den. Hun fortsatte å kikke opp mens hun vandret rundt, og må ha følt seg så heldig over endelig å være fri og trygg.

Nå tilbringer Vanilla så mye tid ute som mulig og ser opp på himmelen sammen med sin familiegruppe.

Hun elsker sitt nye hjem så mye og minner oss alle om aldri å ta de enkle tingene for gitt, for eksempel det å kunne gå ut og se himmelen.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.