Sjokk: Legendarisk programleder er død

28/04/2023 07:33

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Programlederen, som var en av de mest innflytelsesrike og kontroversielle skikkelsene i TV-historien, har gått bort.

Jerry Springer, kjent over hele verden for å være både en kontroversiell og innflytelsesrik mann, er død.

Han ble 79 år, det melder TMZ.

Springer var vert for det velkjente talkshowet 'The Jerry Springer Show' i hele 27 år. Det var et helt unikt show, hvor det nesten alltid gikk vilt for seg.

Det fartsfylte showet var blant annet kjent for å ha gjester som ofte endte i krangler eller slåsskamper. Dessuten var det også kjent for et publikum som ofte jublet og skrek: 'Jerry, Jerry, Jerry, Jerry'.

En talsperson for familien har uttalt at Jerry slet med "kortvarig sykdom" før hans død. Det er ikke bekreftet av familien hvilken sykdom det var snakk om.

TMZ rapporterer imidlertid at en kilde har avslørt at det var kreft i bukspyttkjertelen, som han angivelig ble diagnostisert med for noen måneder siden. Denne uken skal tilstanden hans ha forverret seg, noe som dessverre førte til hans død.

Familiens talsmann bekreftet at han døde torsdag morgen, og at det skjedde fredelig i hans hjem i Chicago-området.

Før han tok fatt på en karriere som TV-vert, var han politiker, som han også hadde rimelig suksess med da han ble valgt inn i Cincinnatis bystyre i 1971 og ble byens ordfører i 1977.

Det var imidlertid ikke før han lanserte sitt eget talkshow i 1991 at han ble kjent over hele verden. Showet hans var så populært på slutten av 90-tallet at det til og med overgikk Oprah Winfrey i flere byer i USA. Den siste utgaven av showet ble sendt i 2018.

Etter sigende ble kreftdiagnosen forverret for omtrent en måned siden, da han også måtte slutte å jobbe. Inntil da hadde han fungert som vert på en lokal radiostasjon i Cincinnati.

Han etterlater seg datteren Katie Springer og storesøsteren Evelyn.

Foto: Shutterstock.com