Sjokk-svindel: Statens Vegvesen misbrukt

21/05/2024 12:46

Sofie

Nyheter
Foto: Pressefoto fra NTB
Foto: Pressefoto fra NTB
Hundrevis av nordmenn lurt i svindel.

To rumenske menn er tiltalt av Økokrim for svindel mot over 400 nordmenn.

De tiltalte, som skal ha sendt ut SMS-er forkledd som meldinger fra Statens vegvesen, er anklaget for å ha bedratt 423 nordmenn ved å utgi seg for å være offentlige tjenestemenn for å tilegne seg innloggingsdetaljer til BankID.

Etterforskningen av denne saken ble initiert i januar året før, utløst av en anmeldelse fra Statens vegvesen. Det skriver DinSide.

Ved hjelp av utspekulerte metoder forsøkte gjerningspersonene å tappe uvitende ofre for mer enn 10 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra Økokrim.

Høsten 2023 ledet rumenske myndigheter en koordinert politiaksjon i Romania med deltakelse av 40 politifolk. Under aksjonen, der også mannskap fra Økokrim var til stede, ble de to mennene arrestert.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.