Sjokkerende avsløring under Emilie Meng-rettssaken: Nytt vitne

17/06/2024 11:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Et nytt vitne i saken kom med en sjokkerende avsløring.

Rettssaken mot den 33 år gamle mannen, som er siktet for bortføring og voldtekt av en 13 år gammel jente i Kirkerup ved Slagelse i Danmark, samt drapet på Emilie Meng, har avdekket en uventet sammenheng.

Den tiltaltes beste venn har vært fornærmedes klasselærer.

Det avslører ulike medier som har vært til stede under dagens rettssak, blant annet Presse-fotos.dk.

Avsløringen kom frem torsdag i Retten i Næstved, hvor vennen avga sin forklaring.

«Jeg har vært klasselæreren hennes», uttalte vennen under sitt vitneforklaring.

Den 33 år gamle tiltalte, som har erkjent visse anklager, men nekter for voldtekt og drapsforsøk, har vært venn med vennen i 15 år. De to mennene har også bodd sammen i en periode.

Vennen beskrev tiltalte som ekstremt innadvendt og bemerket at de aldri diskuterte følelser eller seksualitet. Vennen opplyste blant annet at han trodde tiltalte var aseksuell og at han aldri viste interesse for kvinner.

Den sjokkerende hendelsen fant sted lørdag 15. april i fjor, da den 13 år gamle jenta var på vei hjem fra avisruten sin. Ifølge tiltalen ble hun bevisst påkjørt av tiltalte, som deretter tok henne med i bilen sin og kjørte henne til flere adresser, hvor han overfalt henne.

Først dagen etter ble jenta funnet hjemme hos mannen i huset hans i Svenstrup ved Korsør, hvor politiet pågrep ham.

Vennen understreket i retten at han aldri hadde nevnt jenta for tiltalte.

— Nei, mitt inntrykk er at det er tilfeldig (at offeret er en han har vært lærer for, red.), forklarte han.

I tillegg til overgrepene mot 13-åringen er 33-åringen også siktet for forsøk på bortføring og voldtekt av en 15 år gammel ungdomsskoleelev i Sorø i 2022, samt bortføring, voldtekt. og drap på 17 år gamle Emilie Meng i 2016.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld for alle tiltalepunktene knyttet til de to andre jentene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.