Sjokkerende historie fra passasjer på fergen: Var dette Paulinas siste beskjed?

04/07/2023 22:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det var ingen tilfeldighet da en polsk mor og hennes sønn tilsynelatende falt over bord fra en ferge på vei fra Sverige til Polen.

Et vitne så den polske kvinnen og hennes sønn noen timer før tragedien. Senere gikk alarmen på fergen Stena Spirit.

To personer hadde falt over bord i vannet. Det var Paulina og hennes syv år gamle sønn Lech.

Den forferdelige tragedien fant sted torsdag ettermiddag. Politiet opplyste fredag at de etterforsker saken som en drapssak der Paulina er mistenkt for å ha forårsaket sønnens død. Og etter å ha undersøkt overvåkingsmateriale og gjennomgått vitneforklaringer, konkluderte den danske havarikommisjonen mandag med at det ikke var en ulykke.

Bare timer før tragedien så et vitne ifølge polske medier  den 36 år gamle kvinnen sitte på en benk. Kvinnen satt med bøyd hode og ved siden av henne sto en barnevogn.

– Jeg så henne fra 10-12 meter og bare en kort stund. Men jeg har for vane å observere og virkelig ta hensyn til detaljene. Hun satt på en benk mot veggen, i skyggen, bare barnets føtter var i solen. Gutten rørte seg ikke, han lente seg tilbake, kanskje han sov, jeg vet ikke. Jeg kunne ikke se det fordi hetten var dratt ned, sier vitnet til pressen.

Så, to timer senere, gikk alarmen. Vitnet tenkte umiddelbart på kvinnen på benken da hun hørte at det var en kvinne og hennes sønn som var over bord.

Den første informasjonen fra fergen var at gutten hadde falt i vannet, og i en heroisk handling hadde moren hoppet inn etter ham. Men for mange av de reisende hørtes det utenkelig ut. Gjerdet på fergen var ekstremt høyt, og det ville være vanskelig for selv en voksen å klatre over, mente de.

Etter et langt søk ble mor og sønn funnet i vannet. Etter en time ble de heist opp av et helikopter og fløyet til sykehuset. De var begge livløse og senere erklært døde.

Mens det kvinnelige vitnet og hennes mann observerte redningsaksjonen, så ektemannen noe urovekkende i vannet.

– Mannen min så et stykke papir i vannet. Redningsskøyta lå da et stykke unna båten. Det var et A5-papir. Han spurte meg umiddelbart om det var et avskjedsbrev. Jeg vet ikke om de fikk brevet, og jeg vet ikke om mannen min hadde rett, sier vitnet til polske medier.

Vi vet ikke om dette var Paulinas siste budskap.

Danske myndigheter er involvert fordi «Stena Spirit» er registrert i Danmark og seiler under dansk flagg.