Sjokkerende priskutt på reker

31/05/2024 12:18

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dramatisk prisfall på reker.

I kontrast til de økende prisene på mange matvarer, forutser Allan Iversen, daglig leder ved Fiskesalg i Kristiansand, et prisfall på reker i år. Det skriver VG.

Årsaken til denne utviklingen er økt konkurranse og redusert etterspørsel. Iversen uttrykker bekymring for inntektsutviklingen til rekefiskerne i Sør-Norge, og påpeker at markedet har vært betydelig tregere enn ønsket.

Reker fra Nord-Norge selges på Østlandet, noe som påvirker salget for de sørlandske fiskerne. Iversen legger til at rekeprisene i Sverige også er svært lave, noe som kompliserer situasjonen ytterligere.

– Rekene blir nok billigere i sommer enn tidligere år, sier han.

For forbrukerne tror Iversen at rekeprisene vil ligge mellom 200 og 350 kroner per kilo, en betydelig reduksjon fra fjorårets priser som kunne nå opp til 500 kroner per kilo for ferske reker. Han er overbevist om at rekene vil være billigere denne sommeren enn tidligere år.

Rekefisker John Vidar Løvik Larsen, som driver båten «Sienna», deler Iversens bekymring. Han forventer også lavere priser til fiskerne i sommer, noe som gjør det utfordrende når kostnadene på andre områder øker.

Larsen bemerker at det var mye lettere å selge reker tidligere år og at de lavere prisene nå utgjør en betydelig utfordring for fiskerne.

Samlet sett peker både Iversen og Larsen på en tøffere økonomisk situasjon for rekefiskerne, til tross for at forbrukerne kan nyte lavere priser på reker denne sommeren.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.