Sjokkøkning hos Coop Obs: Disse produktene trenger du nå

06/06/2024 11:59

redaktion

Nyheter
Foto: Trygve Finkelsen / Shutterstock.com
Foto: Trygve Finkelsen / Shutterstock.com
Disse produktene rives vekk.

Denne uken rapporterte DinSide at årets myggsesong startet omtrent en måned tidligere enn vanlig på grunn av den omfattende varmen som har preget store deler av landet.

Etter myggens tidlige ankomst denne sommeren, kontaktet DinSide Biltema, Felleskjøpet, Clas Ohlson, XXL og Coop for å finne ut om forbrukerne sikrer seg produkter mot mygg.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop, har salget av myggbekjempelsesprodukter opplevd en voldsom vekst hittil i år, spesielt de siste to ukene. Det skriver DinSide.

"Vi har en voldsom vekst på myggbekjempelse så langt i år, og spesielt de siste to ukene. Salgsveksten så langt i år er mer enn tredoblet sammenliknet med i fjor. Vi forventer en økning også i ukene framover", sier han.

Både Clas Ohlson og XXL har merket en betydelig økning i salget av myggprodukter den siste tiden.

"På grunn av den enorme utklekkingen av mygg i år, har vi faktisk rundt 500 prosent vekst hittil i år.," sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsdirektør i XXL.

Han forklarer at både tradisjonelle myggbeskyttelsesprodukter, salver og kremer, samt avanserte systemer som Thermacell, er populære blant kundene.

Biltema har også merket at folk gjør sitt for å holde myggen unna.

- Vi merker veldig stor etterspørsel etter myggprodukter. Felleskjøpet forhandler en rekke produkter, alt fra myggolje og stifter, via mobile myggjagere, til den store myggfella Mosquito Magnet. Det er tydelig at mange velger å ta opp kampen mot myggen denne sesongen, for Mosquito Magnet er et av produktene som har hatt størst økning denne sesongen.

Sigbjørn Vedeld, seniorkommunikasjonsrådgiver i Felleskjøpet, rapporterer at salget av enkelte produkter har doblet og triplet seg.

Felleskjøpet har merket en betydelig økning i etterspørselen etter myggprodukter denne sesongen. De tilbyr et bredt utvalg av produkter, som myggolje og stifter, mobile myggjagere og den populære myggfellen Mosquito Magnet.

Mange forbrukere ser ut til å være ivrige etter å bekjempe myggen, noe som har resultert i at salget av Mosquito Magnet har økt betraktelig.

Zoolog og biolog Petter Bøckman delte tidligere denne uken sine beste tips for å håndtere mygg.

Han anbefaler å la myggen fullføre måltidet hvis man først blir stukket, da dette kan redusere irritasjonen og kløen som vanligvis følger et myggstikk. Årsaken er at myggen suger opp en del av giftstoffene igjen når den er ferdig.