Skadedyrsekspert advarer: Dette er de første tegnene på at du har veggedyr i hjemmet ditt

30/05/2024 15:19

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Veggedyr er vanligvis ikke farlige for mennesker, men bittene deres klør forferdelig og de er nærmest umulige å bli kvitt.

Ingen ønsker å ha de små krypene innendørs, men veggedyr i hjemmet er dessverre ganske vanlig.

Det skriver Dailystar.

De små insektene, som har en tendens til å leve i sengetøy og andre møbler, er ofte ikke farlige, men bittene deres kan klø noe så forferdelig, og de er uhygieniske.

Veggedyr kan dessverre være svært vanskelig å bli kvitt igjen, så for å ta problemet i forkant, får du her et par tidlige advarselstegn på at du kanskje har veggedyr, før problemet utvikler seg for mye.

Skadedyrbekjemper Adam Juson forteller at de små insektene kan bo bak bilder, i tapetet eller i klærne dine.

"Det vanligste tegnet på veggedyr," forteller eksperten, "er bitt på huden din, spesielt når du våkner, men du kan også finne blodflekker på sengetøyet ditt fra bittene."

I tillegg vil du også kunne finne små brune flekker på møbler og sengetøy. Dette er veggedyrenes avføring og et tegn på at du har uinviterte gjester på besøk, som du straks bør ta tak i.

Den beste måten å bli kvitt skadedyrene på

Ettersom veggedyr kan leve i et år uten mat, er de "svært vanskelige å sulte ut," forklarer eksperten og fortsetter: "De holder seg typisk skjult på dagtid og kommer kun ut for å spise blodet vårt når vi sover. De registrerer karbondioksid fra pustingen vår, noe som forteller dem at vi ligger og blunder rett i nærheten."

Hvis du mistenker at du har et veggedyrangrep, er det avgjørende at du handler raskt, og den mest effektive måten å gjøre dette på er ifølge eksperten med varme.

"Med temperaturer over 50 grader i omtrent 90 minutter vil du bli kvitt veggedyrene. Så hvis du tror du har veggedyr, kan du vaske sengetøyet og klærne dine på en varm vask og deretter tørketromle dem ved høy varme," råder skadedyrseksperten.

Men ettersom veggedyrene kanskje ikke bare bor i sengetøyet ditt, kan du med fordel varme opp hele rommet.

Denne varmeløsningen er ifølge eksperten den beste måten å bekjempe skadedyrene på, da de ofte er resistente mot diverse insektmidler.