Skrell dem, spis dem og spre skrellene i hagen. Ingen veps vil dukke opp, og du kan slappe av i solskinnet.

13/05/2024 14:47

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Hvordan kan du effektivt holde veps unna slik at de ikke forstyrrer i hagen, på terrassen eller på balkongen?

Glem produktene fra butikken og bruk et enkelt hjemmelaget triks. Du trenger faktisk bare å bruke en lukt som de ikke tåler, så vil vepsene la hagen din være i fred.

Veps er nyttige insekter, men de kan være svært irriterende, og for allergikere kan de faktisk være livsfarlige. Veps er også ganske aggressive, så det er lett å ved et uhell provosere dem nok til at de angriper.

Så det millionkronersspørsmålet: Hvordan kan du effektivt og humanitært få vepsene til å holde seg unna hagen din?

Hvordan bli kvitt veps i hagen?

Velg humane løsninger

Selv om få mennesker liker dem, er veps nyttige skapninger som spiller en viktig rolle i økosystemet. De er faktisk pollinatorer og spiser også på skadedyr som ødelegger avlinger. Den beste måten å bli kvitt dem i hagen er å bruke et avskrekkende middel som ikke skader dem, men som også skaper en usynlig barriere de ikke ønsker å krysse.

Hva skal du bruke for å bekjempe veps?

Veps dukker opp der de kan lukte en søt duft, som blomster, frukt eller parfyme, lotion og godteri. Derfor, hvis du planlegger å slappe av i hagen, er det bedre å unngå denne type kosmetikk og godsaker. Bruk i stedet oljer som salvie, sitrongress eller nellik. Disse duftene vil effektivt avskrekke insektene fra å komme nær.

Dryss dem forsiktig på klærne dine så det ikke kommer flekker, og nyt avslapning uten veps i sikte.

Hva er en effektiv vepsavskrekker?

Plant disse plantene

Hvis du ikke ønsker at veps skal besøke deg, så plant planter i hagen din eller i en potte på balkongen din som har en irriterende lukt for dem. I tillegg til nevnte salvie eller nellik, vil disse også fungere:

  • Hvitløk

  • Basilikum

  • Timian

  • Peppermynte

  • Fioler

  • Lavendel

  • Fennikel

I tillegg til de stedene hvor de samler seg, spre agurkskall hvis bitre lukt vil effektivt avskrekke dem.

Sørg for å bytte dem regelmessig, eller de vil begynne å råtne. En annen løsning er å helle vann i en sprayflaske og tilsette eteriske oljer.

Spray så hagen med denne blandingen. Det vil fungere like effektivt.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.