Skummel video fra Titan-ubåten: "Vi overlever ikke dette"

06/07/2023 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Under en tidligere tur opplevde den nå havarerte Titan-ubåten problemer som fikk ubåten til å spinne ukontrollert.

I forrige måned omkom fem mennesker da den såkalte Titan-ubåten imploderte på vei til vraket av Titanic.

Det var imidlertid ikke første gang den 6,7 meter lange ubåten fra OceanGate fikk problemer på vei ned i dypet.

Se videoen nederst i artikkelen.

Det samme var også tilfelle under en tidligere tur da en av ubåtens mekaniske deler sviktet, noe som førte til at ubåten snurret ukontrollert i vannet. Heldigvis slapp de fem om bord unna med livet i behold.

Den skumle episoden ble filmet da det ble laget en BBC-dokumentar, «Take me to Titanic», om Titan-ubåtens tur mot vraket av det ikoniske passasjerskipet.

I dokumentaren kan du høre hvordan ubåtens daværende pilot Scott Griffith utbrøt at «vi har et problem» mens ubåten bare var 300 meter fra Titanic-vraket.

– Det er noe galt med mine trusters. Jeg trykker, men ingenting skjer, utbryter piloten i dokumentaren.

En truster er en mekanisk del på ubåten som styrer og driver ubåten. Ifølge piloten var den ene trusteren feilmontert, så den snudde feil vei, noe som til slutt førte til at ubåten snurret ukontrollert rundt.

En av passasjerene fryktet det verste:

– Vet du hva jeg tenkte? Jeg trodde vi ikke ville overleve, sa Reneta Rojas, som var med på turen, senere til BBC.

– Vi er 300 meter fra Titanic, og vi kunne ikke annet enn å snu i sirkler.

De livredde passasjerene måtte deretter vente i flere timer i dypet mens OceanGate-sjef Stockton Rush klarte å fikse problemet fra moderskipet som lå på havnivå.

Under forrige måneds tur var også 61 år gamle Stockton Rush der. Han døde sammen med fire andre: Den britiske milliardæren (58), Paul-Henri Nargeolet (77), samt den pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood (48) og hans 19 år gamle sønn Sulaiman Dawood.

Det gjenstår å se hvorfor Titan-ubåten imploderte.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.