Slår fast: Eriksen kan ikke fortsette

23/07/2021 08:48

Emma Sletta

Nyheter
Forbudslegen Francesco Braconaro har kommet med nedslående nyheter om Christian Eriksen.

Som vi alle vet var det noen forferdelige scener som utspilte seg under Danmarks åpningskampen mot Finland, da Christian Eriksen, Danmarks store stjerne, kollapset med hjertestans mot slutten av første halvdel i EM 2020.

Siden hendelsen, som fant sted 12. juni, har han ikke snakket offentlig, så det er ennå ikke kjent hva fremtiden bringer for den mangeårige landslagsstjernen.

Christian Eriksen erstattet Tottenham med Inter, hvor han spiller klubbfotball på daglig basis, men spør du Francesco Braconaro, en lege fra det italienske fotballforbundets medisinske komité, er tiden i Inter og Italia over. 

–Christian Eriksen får ikke grønt lys til å spille i Italia, sa han til Radio Kiss Kiss, og utdypet:

– Hvis spilleren har fjernet defibrillatoren fordi patologien kan kureres, kan han komme tilbake og spille for Inter, forklarer legen.

I dagene etter Eriksens sammenbrudd fikk han implantert en hjertedefibrillator for å sikre at han ikke har en lignende ulykke, men det betyr også at han ikke lenger vil kunne spille for Inter i Serie A.

Francesco Braconaro sier derfor med andre ord at Christian Eriksen må på klubbjakt hvis han vil fortsette livet som profesjonell fotballspiller, noe som bør være mulig når han snakker om en spiller av hans kaliber.

Det er først i Serie A at vi har å gjøre med veldig strenge regler på denne fronten.

Eriksen har som sagt ikke snakket med publikum siden den forferdelige hendelsen mot Finland.

Men det har derimot hans tidligere Ajax-lagkamerat Daley Blind, som også deltok i EURO 2020 i sommer og som spiller med en hjertedefibrillator. Selv opplevde han et fall i forbindelse med fotballen, og sier i forbindelse med Eriksens kollaps at det påvirket ham enormt.