Slik modner du en avokado på kun 10 minutter

14/05/2024 20:15

Henrik R

Nyheter
Er du lei av alltid å komme hjem med en hard, umoden avokado? Med dette smarte trikset kan du modne enhver avokado på cirka 10 minutter.

Mange av oss har prøvd å stå i grønnsaksavdelingen, forelske oss i den første avokadoen vi ser, og kjøpe den. Problemet oppstår når vi kommer hjem, ivrige etter å spise den, og oppdager at den fortsatt er grønn og umoden.

Her viser vi deg hvordan du på en enkel og effektiv måte kan modne frukten på få minutter.

Slik spotter du en moden avokado

Avokadoen er en svært ettertraktet frukt, både for sin smak og de mange helsefordelene. Det ideelle er å finne en moden avokado med sunn og glatt hud som er klar til å bli spist. Mange kan velge den beste avokadoen ved bare å kjenne på den, andre bruker luktesansen. Uansett hva, er det viktig å gjøre det.

For å identifisere en moden avokado, må man se på fruktens kjennetegn, som fargen på skallet, glansen og mykheten. Man kan også vurdere modningsgraden ved å trykke lett på frukten; jo mykere den føles, jo mer moden er den.

Noen ganger er det uunngåelig å kjøpe en avokado som viser seg å være grønn og uspiselig når man skjærer den opp. Den mest tradisjonelle metoden er å la den ligge i 2-3 dager utenfor kjøleskapet, innpakket i papir. Man kan også skjære den i to halvdeler, pakke den inn i plastfilm og legge den i kjøleskapet, men denne metoden innebærer en risiko for at pulpen oksiderer.

Slik modner du en avokado på 10 minutter

Hva trenger du?

  • 1 umoden avokado

  • Bakepapir, 1 ark

  • Aluminiumsfolie

Hvordan gjør man det?

For å starte den raske modningsprosessen, må du først dekke en bakeplate med bakepapir, slik at bunnen og sidene er dekket. Deretter pakker du avokadoen inn i aluminiumsfolie, legger den på bakeplaten og setter den i ovnen ved 90 grader i ti minutter. Hvis avokadoen er veldig hard, kan du la den ligge litt lenger. Når den er klar, legger du avokadoen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Hvordan fungerer denne teknikken?

For å forstå prosessen som avokadoen går gjennom for å modne, må man vite at frukten frigir etylengass når den utsettes for temperaturer over 80 grader. Det er den samme gassen som frukten naturlig frigir under modningsprosessen.

Se, på 10 minutter har du en avokado klar til å lage din favorittoppskrift.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.