Slik tørker du klær innendørs uten at det får en fuktig lukt, med den japanske "regnbuetørk"-metoden

03/05/2024 20:48

Henrik R

Nyheter
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Denne metoden, kjent som "regnbuetørk", innebærer å plassere de største klesplaggene i ytterkantene av tørkestativet. Men det er mer enn bare det.

Selv om sommeren nærmer seg, er det fortsatt dager med vind og regn hvor det ikke er gunstig å henge klærne utendørs.

Derfor velger mange fortsatt å tørke klærne innendørs, men det kan ta tid, og ofte kan klærne ende opp med å lukte fuktig.

Heldigvis har japanerne funnet en metode kalt "regnbuetørk" som kan hjelpe med å løse oppgaven slik at klærne ikke ender opp med å lukte fuktig.

For å starte med denne årtusener gamle teknikken, trenger man et tørkestativ hvor klærne henges på de tilgjengelige snorene eller stengene.

Her kommer "regnbuetørk" inn, hvor de største eller lengste klesplaggene plasseres i endene av det uttrekkbare stativet, og de mindre plaggene i midten, spredt ut, slik at luften kan sirkulere og tørke klærne på få timer.

Teknikken er 'feilfri' og får luften til å flyte og klærne til å begynne å tørke.

Når klærne er tørre, anbefales det å spraye dem med en stoffdeodorant for å forsterke duften av nyvasket tøy.

Dette er måten de har oppdaget for å få alle klesplagg til å tørke effektivt.

Disse teknikkene brukes også av japanere

Japanske husholdninger plasserer ofte tørkestativet nær en varmekilde for å bruke varmen til å fremskynde tørkeprosessen, samtidig som de varmer opp huset.

På denne måten optimaliserer de tiden og unngår en fuktig lukt som kan henge igjen i klærne etter flere dager med fukt.

Som en sikkerhetsforanstaltning anbefales det å holde klærne på en sikker avstand fra varmekilden for å unngå uhell.

En annen japansk tørketeknikk

En japansk guru ved navn Izumi Onuki har gitt et annet alternativ til å tørke klær ved hjelp av håndklemetoden, hvor et håndkle legges flatt ut, og klærne plasseres oppå.

Med en roterende bevegelse fra side til side tørker ikke bare klærne delvis, men det fjerner også fuktigheten i stoffene.

Flere praktiske råd

Bruk en vifte: Dette er enda et tips som kan hjelpe hvis du er presset på tid. Disse industrielle viftene er i stand til å tørke klærne jevnt.

Skill klær etter type: Det er svært fordelaktig å skille klær etter størrelse og type for å fremskynde tørkingen.

Å henge klær med klemmer på den lengste siden av plagget fremskynder ytterligere prosessen.

Utnytt høyden: Et annet viktig element er å henge klærne horisontalt, slik at toppen av plagget tørker helt, og bare en liten del forblir fuktig.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.