Smitten eksploderer før OL: "Jeg ville vært bekymret"

09/05/2024 23:00

Emma

Nyheter
Foto: daniiD / Shutterstock.com
Foto: daniiD / Shutterstock.com
OL nærmer seg, men det har oppstått et stort problem med det franske vertskapet.

Frankrike opplever for tiden en kraftig økning i antall tilfeller av dengue, opplyser franske myndigheter.

Nærmere bestemt har landet registrert så mange som 1.679 tilfeller av sykdommen siden årsskiftet. I fjor var tallet bare 131. Og det er derfor det burde vært bekymring i Paris før sommerlekene begynner.

– Hvis jeg var franske myndigheter, ville jeg vært bekymret. Disse tallene er trolig bare toppen av isfjellet i forhold til antall smittede, sier Karin Linda Schiøler, som forsker på global helse og vektorbårne sykdommer ved Københavns Universitet.

De siste årene har denguefeber vært økende i store deler av verden, og er i dag den vanligste myggoverførbare sykdommen.

Ifølge sundhed.dk manifesterer klassisk denguefeber seg som en influensalignende tilstand med akutt utbrudd av høy feber, kulderystelser, hodepine, svimmelhet, hudutslett, muskel- og leddsmerter.

Rundt 15 millioner mennesker er ventet å reise til Paris under sommerens OL i den franske storbyen.

OL arrangeres fra 26. juli til 11. august.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.