Snapchat AI vekker oppsikt: Sporer deg

27/04/2023 14:06

Sofie

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Den har skapt internasjonale overskrifter for sin oppsiktsvekkende oppførsel.

Snapchat har vært under ild den siste måneden etter at den lanserte "My AI", selskapets nye prosjekt om kunstig intelligens.

Chatboten, som Snapchat beskriver som en virtuell mellom en virtuell bestevenn og en assistent, har skapt internasjonale overskrifter for sin oppsiktsvekkende oppførsel. Denne saken er skrevet av DinSide.

Den har blant annet hyllet Vidkun Quisling som en nasjonalhelt, erklært levende kjendiser døde, og ga råd til en fiktiv 13-åring om hvordan hun kunne ha sex med en 18 år gammel mann.

Da en DinSide-journalist spurte chatboten om plasseringen deres, sa den at den ikke visste.

- Beklager, men jeg har ikke tilgang til din nåværende plassering, skriver den.

Men det viste seg å bare være løgn.

På spørsmål om beliggenheten til nærmeste Spar-butikk avslører My AI at den vet mer enn den sier.

Hvordan den vet dette, er et annet spørsmål. Før chatboten ble stilt spørsmålet, ble telefonenes plasseringsfunksjon slått av og Snapchat ble nektet tilgang til funksjonen.

Likevel kunne den bekrefte at butikken var nesten rett overfor.

En forklaring kan være at Snapchats AI kan spørre andre tjenester på telefonen din hvor du er, sier teknologiekspert Torgeir Waterhouse til DinSide.

- En teoretisk mulighet er at Snapchat-boten spør andre tjenester på telefonen din om hvor nærmeste dagligvarebutikk er. Da kan den for eksempel spørre Apple Maps: «Du jeg har en bruker her som lurer på hvor nærmeste butikk er. Jeg vet ikke hvor de befinner seg, men det gjør kanskje du?» Da kan den fortelle deg hvor nærmeste butikk er, uten at den selv teknisk sett vet hvor du er.

Foto: Skjermdump / Snapchat